5 min read

Bluebeam Release Juni 2024

Bluebeam Release Juni 2024

Wij bij ATC-PDFadvies richten ons altijd op het op de hoogte houden van wat er gebeurt in de Bluebeam wereld en de AEC industrie. Nu zijn we verheugd om de nieuwste Bluebeam Revu versie 21.2 te onthullen, uitgebracht in juni 2024.

Revu 21.2 - Ontdek wat er nieuw is

Bluebeam blijft het traject van het verbeteren van de efficiëntie van gebruikers en het stroomlijnen van workflows volgen met zijn innovatieve updates. In deze blog geven we een uitgebreid overzicht van de nieuwste Bluebeam release voor juni 2024. De nieuwe functies en updates zullen een revolutie teweegbrengen in uw documentbeheer en ontwerpbeoordelingsmogelijkheden met Revu 21 en zorgen voor een nauwkeurigere en naadloze desktopervaring. Laten we de nieuwe functies in detail ontdekken.

Revu 21.2 - Nieuwe functies en updates

Bluebeam Revu 21.2 - Ontdek de nieuwe functies | Bluebeam uitgave juni 2024

Bekijk de stap-voor-stap videogids om de nieuwe functies van Revu 21.2 in actie te zien

Bluebeam heeft de Revu ervaring voor desktop gebruikers verbeterd door functies te introduceren die zich richten op gebruiksgemak, efficiëntie en snelheid. De nieuwe functies zullen het documentbeheer, de annotatie en de ontwerpbeoordeling met Revu op de desktop zeker versnellen. Laten we deze nieuwe functies een voor een verkennen.

Zoeken in gereedschapskist

Met de introductie van de gereedschapskist-zoekfunctie kunnen gebruikers efficiënt zoeken binnen hun gereedschapssets naar specifieke markeringen. Dit stroomlijnt het proces van het vinden van de exacte gereedschappen die nodig zijn voor een taak, bespaart tijd en verbetert de efficiëntie van de werkstroom.

Individuele markeringen verbergen

Een enorme update, klanten hebben hier om gevraagd en Bluebeam heeft geleverd. Snel opduiken en werken met markeringen die verborgen zijn door overlappende elementen. Deze functie verbetert de duidelijkheid en precisie in uw documenten, waardoor het gemakkelijker wordt om u te concentreren op specifieke markeringen zonder visuele rommel.

Toetsenbord snelkoppeling Status

Verhoog je productiviteit met de nieuwe sneltoetsen voor markeringsstatussen. Met deze functie kun je markeringsstatussen snel rechtstreeks vanaf het toetsenbord toepassen, waardoor het revisie- en QA-proces sneller verloopt.

Alleen Markeringsstatus exporteren

De nieuwe functie Export Markeringenstatussen (met auteursnaam en tijdstempel) stelt gebruikers in staat om gerichtere Markeringenoverzichten te maken door alleen de statussen op te nemen. Dit elimineert de rommel van de hele auditgeschiedenis, waardoor rapporten schoner en makkelijker te interpreteren zijn.

Verbeteringen in automatisch uitlijnen

Ervaar aanzienlijke verbeteringen in de automatische uitlijnfunctionaliteit (geïntroduceerd in Bluebeam April 2024 Release), met prestatieverbeteringen die het proces tot acht keer sneller maken. Dit betekent dat uitlijntaken sneller en nauwkeuriger worden voltooid, waardoor de algehele efficiëntie toeneemt.

Duitse lokalisatie

Bluebeam heeft de Duitse vertaling aanzienlijk verbeterd en de ondersteuning voor metrische eenheden en ISO-opmaak verbeterd. Dit zorgt voor een meer naadloze ervaring voor Duitstalige professionals en maakt de software toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

Revu in virtuele machine (VM) omgevingen

Verbeterde ondersteuning voor het gebruik van Revu in niet-persistente virtuele machines biedt meer flexibiliteit voor gebruikers die in virtuele omgevingen werken. Deze verbetering zorgt ervoor dat Revu soepel en efficiënt werkt, ongeacht de virtuele opstelling.

Nieuwe PDF-eenheden

Gebruikers hebben nu de flexibiliteit om pagina's te maken of in te voegen met de gewenste eenheden, onafhankelijk van de voorkeureninstelling. Dit vereenvoudigt het werken met verschillende eenheidssystemen en maakt het gemakkelijker om aan te passen aan verschillende projectvereisten.

Bluebeam Cloud: Wat is er nieuw?

Bluebeam's agressieve focus op het verbeteren, uitbreiden en nivelleren van de Bluebeam Cloud-oplossing laat een traject zien in de richting van een mogelijke verschuiving naar een volwaardige Cloud-oplossing. Met elke nieuwe release biedt Bluebeam meer functies in Bluebeam Cloud die we eerder op de desktop gebruikten met Bluebeam Revu. De recente release komt met Studio Sessions in Bluebeam Cloud met meer controle voor Session Admins, eenvoudige metingen met een vooraf ingestelde schaal en Studio Sessions voor Bluebeam Cloud app voor iOS (iOS App Versie 1.15).

Beheer van websessies

Gebruikers hebben nu meer controle over hun samenwerkingsinspanningen met de mogelijkheid om"

  • Sessies maken en verwijderen
  • Deelnemers uitnodigen en verwijderen
  • Documenten toevoegen en verwijderen

Deze verbetering vereenvoudigt het sessiebeheer en verbetert de algehele efficiëntie.

Eenvoudige metingen

Maak meetopmaak binnen een websessie op documenten met een vooraf ingestelde schaal. De eerste markeringstypes zijn lengte, oppervlakte en basistelling. Deze functie maakt eenvoudige metingen direct in de cloud mogelijk, altijd en overal. Het verbetert de nauwkeurigheid en het gemak van het meten binnen externe en samenwerkingsomgevingen.

Samenwerken in Studio Sessies op iOS apparaten

iOS-gebruikers kunnen nu rechtstreeks deelnemen aan Studio Sessies vanaf hun mobiele apparaten zonder dat ze een desktop-toegang tot Revu nodig hebben. Deze verbetering maakt real-time samenwerking mogelijk, zodat gebruikers onderweg tekeningupdates kunnen bekijken en markeringen kunnen maken/bewerken. Dit zorgt ervoor dat het momentum van het project overal behouden blijft, wat de flexibiliteit en productiviteit ten goede komt.

Wat is er opgelost in Revu 21.2.0?

Decimale tekens in opmaakformules

Problemen met decimale tekens in opmaakformules zijn opgelost, waardoor nauwkeurige berekeningen en gegevensintegriteit worden gegarandeerd.

Tekst invoegtoepassing en nietmachine voor alineaafstanden

Problemen met de tekst invoegen en nieten verholpen die leidden tot het verwijderen van de interlinie tussen alinea's. Dit zorgt ervoor dat de opmaak van documenten consistent en professioneel blijft.

Datum en tijd in kopteksten/voetteksten

Fouten gecorrigeerd met betrekking tot het toevoegen van datum en tijd aan kop- en voetteksten wanneer de taal van Revu is ingesteld op Duits. Deze oplossing zorgt ervoor dat datum- en tijdstempels nauwkeurig zijn en correct worden opgemaakt.

Conversie van polylengte naar boog

Onverwachte richtingsveranderingen bij de conversie van polylengte naar boog zijn opgelost, waardoor conversies nauwkeurig en zoals verwacht zijn.

Stempeltoets import voor CSV-bestanden

Storing bij stempeltoets import voor CSV-bestanden met verschillende regio-instellingen verholpen. Dit zorgt ervoor dat het importeren van gegevens soepel en foutloos verloopt, ongeacht regionale opmaakverschillen.

Aangepaste kolomkeuze importeren

Problemen opgelost met het importeren van aangepaste kolomkeuzes uit CSV-bestanden met verschillende scheidingstekens. Deze oplossing zorgt ervoor dat geïmporteerde gegevens nauwkeurig en correct worden opgemaakt.

Inhoud verschuift met Bluebeam PDF-printer

Problemen met het verschuiven van inhoud bij het afdrukken naar Bluebeam PDF Printer/Plugin via Revit voor pagina's met een breedte van meer dan 48" zijn opgelost. Dit zorgt ervoor dat afgedrukte documenten nauwkeurig zijn en de bedoelde lay-out behouden.

Aanvullende verbeteringen en oplossingen

Verschillende andere verbeteringen en oplossingen zijn geïmplementeerd om de algehele stabiliteit en prestaties van de software te verbeteren.

Wat betekent het voor gebruikers?

Of je nu een ingenieur, architect of aannemer bent, de nieuwe functies zullen de werkprocessen in alle lagen van de AEC-industrie verbeteren, van documentbeheer tot ontwerpherziening.

Ingenieurs

De nieuwe updates, met name de verbeterde functies voor automatisch uitlijnen en zoeken in gereedschapskisten, zullen de efficiëntie van de workflow voor ingenieurs aanzienlijk verbeteren. De mogelijkheid om alleen de meest recente statussen te exporteren zorgt ervoor dat engineers zich kunnen richten op de huidige projectgegevens zonder te worden opgezadeld met historische wijzigingen. Dit stroomlijnt het beoordelingsproces en verbetert het projectbeheer.

Architecten

Architecten zullen profiteren van de verbeterde visuele duidelijkheid dankzij de functie om individuele markeringen te verbergen. Daarnaast maken de nieuwe PDF-eenheden en de verbeterde lokalisatie voor Duitse gebruikers het makkelijker voor architecten om met verschillende meetsystemen en talen te werken. Dit zorgt voor nauwkeurigheid en consistentie in projecten op internationale schaal, waardoor samenwerking naadloos en effectiever verloopt.

Aannemers

Voor aannemers betekent de mogelijkheid om naadloos samen te werken via mobiele apparaten in Studio Sessions dat problemen op locatie in realtime kunnen worden aangepakt, ongeacht beperkingen in tijd en locatie. Hierdoor blijven projecten op schema en kunnen problemen direct worden opgelost.

Bluebeam - De PDF gereedschappen voor de bouw: een game changer voor AEC

De voortdurende verbeteringen en oplossingen tonen de toewijding van Bluebeam om een robuust, gebruiksvriendelijk platform te bieden dat voldoet aan de veranderende behoeften van AEC-professionals in de bouw- en ontwerpindustrie. De nieuwe update verhoogt de efficiëntie en verbetert de gebruikerservaring door snel te voldoen aan de verwachtingen van gebruikers van de marktleidende softwareoplossing voor bouwbeheer.

Blijf in contact met ATC-PDFadvies voor meer updates en verbeteringen om uw projecten efficiënt en effectief te laten verlopen.

OVER ONS

ATC-PDFadvies is een zusterbedrijf van BRIGHTER GRAPHICS - DIGITALISEERT DE BOUW SINDS 2003

Als Bluebeam Platinum partner en de grootste Bluebeam reseller in het Verenigd Koninkrijk en Europa, is Brighter Graphics de plek waar u terecht kunt voor alles wat met Bluebeam te maken heeft. We hebben een ongeëvenaarde bibliotheek van bronnen voor Bluebeam Revu samengesteld, die toegang biedt tot een uitgebreide reeks materialen, zoals Tips en trucs, tutorials, how-to gidsen en nog veel meer, die voor iedereen beschikbaar zijn. We streven ernaar om onze klanten te voorzien van alle juiste middelen en onboarding-ondersteuning, zodat ze zich kunnen concentreren op de kerngebieden van hun complexe projecten.

Neem vandaag nog contact met ons op om de digitalisering van de bouw te omarmen. Ons team van Bluebeam-specialisten bij ATC-PDFadvies staat klaar om u te helpen bij de overstap en u op weg te helpen met de meer geavanceerde Revu V21.

Een laatste opmerking: Ga naar ons YouTube-kanaal om je aan te sluiten bij de 1000 mensen die kijken en leren van onze content over alles wat met Bluebeam te maken heeft. Abonneer je op Brighter Graphics YouTube en ontdek alle in en outs van Bluebeam Revu 21.

Bluebeam Release Juni 2024

Bluebeam Release Juni 2024

Wij bij ATC-PDFadvies richten ons altijd op het op de hoogte houden van wat er gebeurt in de Bluebeam wereld en de AEC industrie. Nu zijn we verheugd...

Read More
Wat is Bouwuitzet?

Wat is Bouwuitzet?

Bouwuitzet is een essentieel onderdeel van de AEC-industrie. Het is van cruciaal belang als een kritieke en systematische methodologie in het...

Read More
Hoe een PDF te annoteren?

Hoe een PDF te annoteren?

Het begrijpen hoe je een PDF-document gemakkelijk kunt annoteren met de juiste tools en standaard annotatie procedures is cruciaal voor individuen,...

Read More